gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СТАРТИРА ПРОГРАМА "ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ"


picture

Публикувано на 16 май 2016 г.


Областна Дирекция на МВР - Силистра съвместно с Районно управление, община Силистра и МКБППМН сключиха споразумение с учениците от втори клас на ОУ" Св. св. Кирил и Методий" като партньори по програмата "Детско полицейско управление".
Три детски полицейски управления отвориха врати в Силистренска област
в Силистра, Дулово и Тутракан бе даден официален старт на инициативата
През следващата учебна година тя ще се реализира с третокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Силистра и СОУ „Христо Ботев” - Тутракан и с петокласници от СОУ „Васил Левски” - Дулово.
Обучението в детските полицейски управления, всяко с численост 20-25 деца, ще се провежда в продължение на две години и има няколко цели: ранна превенция сред подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията.
В Силистра на специално тържество в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” доброволците бяха приети в редовете на Детското полицейско управление. След като бе представен екипът от полицаи и педагози, които ще провеждат обучението в управлението, директорът на училището Георги Тончев и началникът на РУ - Силистра главен инспектор Траян Петров подписаха споразумение на партньорство. От своя страна доброволците положиха клетва с обещанието да се учат от полицаите и да им помагат за по-добър ред, сигурност и спокойствие. Те получиха светлоотразителни жилетки с логото на управлението, които ще ползват в бъдещата си работа.
Като представители на институциите – основни партньори на ДПУ, на събитието присъстваха г-жа Денка Михайлова, зам.-кмет на община Силистра и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, и г-жа Маргарита Касабова, директор на ОС на БЧК.
Тържества за откриване на Детско полицейско управление се проведоха днес и в Дулово и Тутракан.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3766
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3766