gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ДЕНЯТ НА БОТЕВ


picture

Публикувано на 02 юни 2016 г.


Отново е 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Ние, признателните силистренци, помним нашата история и свеждаме глави пред подвига и саможертвата, пред героизма, себеотрицанието и волята за победа в името на най-светлия идеал – свободата и независимостта на Родината. 
С тържествено шествие предхождано от Градския духов оркестър и знамена, минути преди сирените, започна церемонията. Пред паметника на един от загиналите за тази свобода - Стефан Караджа - български национален герой,революционер и войвода, съратник на Ботев, отдадохме почит и уважение към гибелта и саможертвата „..За правда, за правда и за свобода…”. 
Венци и цветя поднесоха от името на община Силистра кметът , д-р Юлиян Найденов и Денка Михайлова, зам.-кмет "Хуманитарни дейности", от името на Общински съвет - Силистра, д-р Мария Димитрова- председател и Валентин Перчемлиев- общински съветник, зам- областен управител Младен Минчев, клуб "Родолюбие" отдаде чест , Ростислав Павлов- секретар, зам.-кмет Мирослав Тодоров, политически партии, културни институти, училища и гражданство, почетоха на колене, подвига на героите на България.
В словото си кметът , д-р Найденов подчерта:"В пантеона на майка България лежат костите на безчет герои, с делата на възвишения си и самоотвержен живот. Днес с почит се прекланяме пред подвига на безсмъртния Христо Ботев, на неговите храбри четници, на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата и за независимостта на България. 
Личността на всеки във всяко време има значение за обществото само когато безкористно му служи."
ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИЧАВИТЕ БЪЛГАРИ!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3814
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3814