gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПЕТ ЗЛАТНИ И ЕДИН БОНЗОВ МЕДАЛИ ЗА ДЖУДИСТИТЕ ОТ ОСУ "ДРЪСТЪР" - СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 09 юни 2016 г.


С пет шампионски титли и един бронзов медал се завърнаха учениците от ОСУ „Дръстър”- Силистра, състезатели на ССКЕ „Багаин” – Силистра от Х Държавно първенство по джу-джицу за деца, юноши и девойки - система „Файтинг”, провело се на 04.06.2016 г. в зала „Олимпиада”, Пловдив. В него участваха 13 отбора от страната с повече от 150 състезатели, както и представителния отбор на Република Македония.
При децата втора шампионска титла за период от един месец завоюва шестокласничката Еманоела Деспова в категория 36 кг., като в средата на месец май, тя се окичи със златен медал от държавното първенство по самбо. Петокласникът Велислав Костов на своя дебют на държавното първенство в този спорт в кат. 45 кг, спечели златно отличие.
В по-голямата възрастова група при юношите багаинци завоюваха още 3 титли и един бронзов медал. Завиден стоицизъм прояви седмокласникът Танер Ружди, който с много атрактивна и ефективна борба стана за трета поредна година държавен първенец в категория 50 кг. В същата категория другият състезател Стоян Стоянов остана на трето място с бронзов медал. Четвъртият златен медал завоюва шестокласникът Марио Великов в по-леката категория - 34 кг.
Най-трудната задача в състезанието се падна на опитния и изпитан боец Йоанна Великова, кат. до 44 кг. През годината тя успя да спечели медали и от първенствата по джудо и свободна борба за девойки. Йоанна Великова се изправи срещу шампионката на югозападната ни съседка Македония и заслужено спечели първото място в своята категория.
В генералното класиране по отбори ССКЕ „Багаин” - Силистра е на трето място в система „файтиг”, за което бе награден с бронзовата купа на първенството, получена от треньора Стефан Стефанов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3826
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3826