gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

КРАСОТАТА НА ДУНАВСКИЯ БРЯГ, ЕСТЕСТВЕНАТА СРЕДА ЗА ТВОРЧЕСТВО


picture

Публикувано на 17 август 2016 г.


Двадесетото издание на творбите от пленера "Човек и природа" ще бъде ознаменувано с откриването на изложба, на 19 август, от 17:00 ч. в Художествената галерия - Силистра. От 12 до 18 август тази година се провежда юбилейно издание на пленера" Човек и природа" в с. Ветрен.

Тези дни в областите живопис, скулптура, графика и рисунка участват с творческите си виждания художници от няколко поколения: Калоян Георгиев - скулптура, Силистра, Боян Вихренов - живопис, Силистра, Владимир Стефанов - живопис, Силистра, Преслав Колев - живопис, Силистра, Константин Дончев - живопис, Силистра, Стефан Пенчев - живопис, Силистра, Радослав Костов - живопис, Силистра, Таня Колева, Дана Стоянова - скулптура, Добрич и Валентин Голешев - график-илюстратор от Търговище.

По традиция организаторът Димитър Кулев - председател на Съюза на художниците кани на среща-разговор журналистите и местна власт.

Днес на гости на майсторите на четката бяха д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет-Силистра и Денка Михайлова - За Кмет. Община Силистра и Общинският съвет подкрепят инициативата на пленера и гарантират нейната устойчивост и приемственост финансово. За медиите, Радослав Костов поясни, че участва за пръв път в пленера. Той е новото попълнение сред утвърдилите се имена. Завършил в класа на Андрей Даниел. С благодарност уточни, че красотата на дунавския бряг подтиква към творчество, а местната власт е добър партньор на авторите.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=3941
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=3941