gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

БОГОМИЛ ЯКОВЧЕВ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА СИЛЕН МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ


picture

Публикувано на 29 ноември 2016 г.


Много силно представяне направи плувецът Богомил Яковчев, който стана шампион на 50 м „Гръб“ и четвърти на 100 м „Гръб“, на II Международен турнир по плуване „Пловдив“ за мъже, родени след 2001 г. Малшансът попречи на Георги Георгиев да вземе медали на 50 и 100 м „Свободен стил“. Дванадесетокласниците от Общинско спортно училище „Дръстър“ – Силистра се пребориха достойно с конкуренцията и доказаха на себе си, че с упоритост и целенасоченост върховете са превземаеми. Другите четирима представители на Плувен клуб „Доростол“ – Силистра, ученици от ЕГ „П. Яворов“ – Силистра - Виктор Попов, Траян Суров, Мирослав Миткин и Пресиян Ангелов – също се представиха много добре, подобрявайки личните си постижения, като се има в предвид, че те са във възраст „юноши“, а се състезаваха при мъжете. 
Международният плувен турнир се проведе на 26 и 27 ноември 2016 г. в 25-метровия басейн на общинския плувен комплекс „Младост“ в Пловдив и бе организиран от спортен клуб „Спринт“ със съдействието и подкрепата на Община Пловдив. В него взеха участие над 620 състезатели от Сърбия, Македония, Турция и България. Официален гост на събитието бе и Генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове – Таня Богомилова.
Следващото състезание, за което силистренските плувци се подготвят, е Държавното отборно първенство на 25-метров басейн, планувано да се проведе от 16 до 18 декември в София. Треньорът Христо Бончев се надява възпитаниците му да подобрят резултатите си и да реализират добри класирания.
Лиляна ИВАНОВА


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4177
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4177