gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРЕД ОЛТАРА НА СВОБОДАТА


picture

Публикувано на 03 февруари 2017 г.


Тържествена церемония за отбелязване на 139 
години от Освобождението на Силистра
10 февруари 2017 година /петък/

Община Силистра, дирекция „Хуманитарни дейности“, Отдел „Култура” организират тържествено отбелязване на 139 години от Освобождението на Силистра.
10 февруари 2017 година /петък/

10,00 часа - катедрален храм „Св.св. първовърховни апостоли Петър и Павел”- Панихида за загиналите войни за Освобождението на Силистра и България, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий;
10,30 часа - Шествие от катедралния храм с Духовия оркестър до паметната плоча на улица „Омуртаг”№ 9, отбелязваща Освобождението на града. 
10.45 часа - Тържествено отбелязване на 139 години от Освобождението на Силистра. Слово от д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра, слово на Васил Василев - Председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, слово на Николай Тодоров – доктор по история, директор на РИМ – Силистра. Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча. 
11,30 часа – заседателна зала на Община Силистра - Подписване на „Етичен кодекс” по заветите на Левски от д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра.
12.00 часа - Традиционна среща на кмета д-р Юлиян Найденов с областния управител, с председателя на Общинския съвет и с бившите кметове и председатели на Общинския съвет в Силистра
„Ден на отворените врати” - безплатна регистрация за читатели - в Регионална библиотека „П. Павлович” – Регистрационен център и Филиал.
Община Силистра кани родолюбивите силистренци да засвидетелстваме всички заедно своята признателност към освободителите, към руските воини. Да се поклоним пред подвига, величието и безсмъртието на хилядите знайни и незнайни герои, на богатирите от руската земя, на българските опълченци от Силистра и региона!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4336
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4336