gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ ЗА СИЛИСТРА КАРАТИСТИ ОТ КК "ШОТО -ВИТЯЗ" гр. СИЛИСТРА ВЗЕХА ЗЛАТЕН И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ОТ СВЕТОВНОТО ПО КАРАТЕ


picture

Публикувано на 04 май 2017 г.


От 28 до 30 април в зала „Черно море” във Варна се проведе Осмото световно първенство по шотокан карате за всички възрасти. На 27 април (четвъртък) от 11 часа в пресклуба на залата се проведе официалната пресконференция с участието на президента и вицепрезидента на федерацията, както и спортисти от националния отбор на България, които се бориха за златните отличия в силната конкуренция на представители от цял свят.
От БНФК няколко клуба между които и КК„Шото- Витяз“, развиващи стила шотокан чрез своите състезатели, участваха в световното първенство. Десет достойни млади състезатели от тима на КК Шото-Витяз взеха участие в турнира с общо над 1700 състезатели от 40 държави. Организатор на световното първенство е Световната шотокан федерация /WSF/ с партньорството на Българската национална федерация карате /БНФК/ – департамент /направление/ шотокан. WSF е създадена през 2007 г. с регистрация в Швейцария. В нея членуват 50 национални федерации и клубове. Дейността в областта на Шотокан карате на WSF е призната от Световната карате федерация /WKF/, която е носител на правата за развитието и на Олимпийското карате от 2016 г. 
В престижния турнир медалистите са :
Красен Николаев категория 14-15 Years Male -70kg ,WKF-kumite ЗЛАТЕН МЕДАЛ
Ива Савова категория 16-17 Years Female -59kg,WKF-kumite БРОНЗОВ МЕДАЛ
Юки Юлиянов категория,18 and OVER MALE +84kg, WKF-kumite БРОНЗОВ МЕДАЛ
БНФК е официален и единствен за България член на Световната карате федерация. БНФК в своята дейност и структура обединява клубове развиващи се в шест направления /стилове/ – шотокан, киокошин, годжу рю, вадо рю, шито рю и йошимон. В света има няколко световни федерации развиващи и организиращи състезания в стила шотокан карате. Членовете на БНФК участват в дейността и състезанията на WSF, не само поради членството, но най-вече заради правилата, по които се организират и провеждат състезанията, а именно: правилата на Световната карате федерация и Олимпийското карате. 
Член на съдийския екип на престижното състезание бе и сенсей Валери Великов. Той взе участие по покана на вице президента на БНФК Росалин Росалинов. Съдия Валери Великов показа висок професионализъм в съдийството и получи купа от Световното първенство като признание на членовете на ръководството на WSF.
"За пореден път затвърдихме името на „Шото –ВИТЯЗ“, като един от най-добрите и то на първенство от такава величина. Резултатът е вследствие на упоритата работа на целия екип. Този успех ни отваря доста врати. „ -Сподели сенсей Теодор Тодоров треньор на медалистите от престижния турнир.
Шото –Витяз показа сътезатели от Световна величина . Имаме амбиции за присъствие на наш състезател на Олимпиадата в Токио през 2020г. –сподели сенсей Валири Великов –председател на КК Шото –Витяз Силистра.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4544
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4544