gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 24 МАЙ- ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ


picture

Публикувано на 23 май 2017 г.


На 24 май, от 10:00ч., на площад „Свобода“, Община Силистра организира празнично шествие на всички училища и културни институти в Силистра и официална церемония по отбелязване на 24 май –Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, ще поздрави гражданите, а слово от името на силистренските абитуриенти от випуск 2017 година ще отправи Доника Титева, отличник на ПГСУАУ „Атанас Буров“, председател на Ученическия парламент, Силистра.
Знаменосци ще бъдат Християн Иванов - първенец на випуска на Спортно училище „Дръстър“, отличник, национален състезател по джудо и джу-джицу и асистентите: Мариела Петрова- първенец на Випуск 2017 на ЕГ”Пейо Яворов” и Росина Георгиева- първенец на Випуск 2017г. на ПМГ „Св.Климент Охридски“.
Знаменосци на знамето на Европейския съюз - Християн Христов – първенец на Випуск 2017 г. на Професионална гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ и асистентите Нелина Петрова – носител на приза „Златна пара“ на Професионална гимназия по стопанско управление администрация и услуги “Атанас Буров и Илина Вълчева - първенец на Випуск 2017 г. на Средно училище „Н.Й.Вапцаров“ . 
Бъдещите първокласници- Ирена Красимирова и Константин Руменов от четвърта подготвителна група „Слънчице“ на ДГ „Радост“ с директор Румяна Георгиева и учители Николинка Маркова и Пенка Цанкова , ще поздравят всички със стихотворенията „Букви“ от Цветан Ангелов и със стихотворението „Кирил и Методий“ на Младен Исаев. 
Празничен поздрав с песента „Вълшебен ден” ще поднесе Емили Джамбазова от Музикална студия ДО РЕ МИ с ръководител Бонка Скорчелиева.
Шествието ще завърши с голямо площадно хоро и изпълнения на Градски духов оркестър- Силистра, в Дунавския парк.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4583
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4583