gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

21-ВИ НАЦИОНАЛЕН ПЛЕНЕР "ЧОВЕК И ПРИРОДА" - ВЕТРЕН 2017


picture

Публикувано на 25 юли 2017 г.


На 11 август 2017 г. стартира Националният пленер "Човек и природа" - Ветрен – 2017, който ще продължи до 18 август 2017 г. Той се организира за 21-ви пореден път на брега на река Дунав в село Ветрен, по инициатива на Димитър Кулев – председател на дружеството на Съюза на българските художници – Силистра, със съдействието на Община Силистра и Общински съвет – Силистра. 
В пленера ще участват 12 творци в сферата на живописта, скулптурата и графиката. Всички те са изявени художници с доказани творчески заложби на регионално, национално и международно ниво, както и с десетки участия в изложби на различна тематика. Сред поканените да участват в пленера са изявени и авторитетни художници: Ивелина Ханджиева – директор на Художествена галерия, гр. Добрич, Христина Дренска – изявен магистър по скулптура от град София, Ели Симеонова – скулптор от гр. София, Никола Цветанов – скулптор-магистър от град Димитровград, Христо Антонов – скулптор от град Мездра. 
Във Ветрен ще творят млади и талантливи художници от Силистра - Калоян Георгиев, Боян Вихренов, Преслав Колев, Стефан Пенчев, Христина Гаева, Таня Кулева и Димитър Кулев.
„Пленерът се превърна в традиция, благодарение на подкрепата на Община Силистра и се реализира ежегодно. Инициативата дава прекрасна възможност за обединяване на различните поколения художници, рисувайки на брега на река Дунав.”, споделя Димитър Кулев - председател на силистренското дружество на Съюза на художниците в България. 
Творбите от пленера ще бъдат експонирани в специална изложба, чието откриване ще бъде на 18 август 2017 г. в Художествена галерия – Силистра от 17.00 часа. Всеки художник, участник в пленера, ще дари своя картина на Община Силистра.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4716
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4716