gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

МИСИЯ "ДИНОЗАВЪР" - УНИКАЛНОТО ЛЯТНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ!


picture

Публикувано на 17 август 2017 г.


Регионална библиотека "Партений Павлович" и Фондация "Приятели на България" организираха на 16 август Втори АРТ ПЛЕНЕР "Мисия Динозавър". Децата видяха атрактивния макет на динозавър от вида „Велосираптор”, в естествения му размер - 3 х 2 метра. Единственият в страната подобен библиотечен природнаучен музей, се състоя за второ лято на крайбрежната алея край река Дунав, сред разлистената зеленина на най-стария обществен парк в България.

В дните на миналогодишната мисия, децата станаха кръстници на чаровния силистренски динозавър. Те го нарекоха Велко Хубавелко, като избраха името му да съдържа в себе си определението за биологическия вид, съчетаха го с приказното фолклорно звучене и добавиха личната си симпатия към атрактивния и забавен динозавър.

В изнесената крайбрежна читалня на Регионална библиотека „Партений Павлович”, илюстрованите енциклопедии и 3D-издания на Детския отдел в библиотеката станаха любопитен източник на знания и повод за дискусии при определяне на различните видове динозаври, техните характерни особености, навици и храна.

За втора година библиотечните специалисти подготвиха за креативни и разнообразни ателиета в сърцето на Дунавския парк. Децата развихрира въображението си и изобразиха динозаври с помощта на мозайка и брокат, рисуваха с различни техники, оцветяваха гипсови фигурки и се забавляваха. Най-посещаваните атракции бяха любимото ателие за детско фейс и боди-арт, както и „Търсачи на съкровища”.

Посетителите на арт пленера написаха специалните си пожелания за първия рожден ден на Велко Хубавелко и снимаха с него, за спомен от забавното си лятно приключение. Снимки от събитието можете да намерите на сайта на библиотеката.http://libsilistra.bg

Мисия „Динозавър” продължава на 17 август /четвъртък/, на същото място – беседките до Природоматематическата гимназия в Дунавския парк, от 17.30 до 19.00 часа. Очакваме Ви!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4747
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4747