gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ БЪЛГАРИЯ В СИЛИСТРА ЗАВЪРШИХА С КОНЦЕРТ НА ВОЛОДЯ СТОЯНОВ - ВОЙВОДАТА


picture

Публикувано на 08 септември 2017 г.


Родолюбивото дело на проф. Иван Гаврилов, лекар потомък на герои, по чиято инициатива бе поставена и осветена паметна плоча в Дунавския парк, завърши с празнична среща. Тя се проведе под домакинството на д-р Юлиян Найденов в заседателната зала на общинска администрация. В нея участваха: проф. Лука Велчов- председател на българо- румънското дружество в Букурещ, директорите на ПМГ "Климент Охридски", ЕГ "П. Яворов" и ОУ "О. Паисий", екипът на кмета- Денка Михайлова и Цветана Игнатова и общественост. Проф Иван Гаврилов говори за историческата роля на политиците и техните решения, за силата на дарителството. За необходимостта да се финансират събития, подпомагащи младите хора. Той подари исторически книги и получи благодарствени адреси от учениците и учителите за родолюбивото си дело. 
Непосредствено след срещата на пл. "Свобода" започна концерт с участието на детска вокална група при Фолклорна формация „Добруджанче”, с художествен ръководител Дариела Георгиева към НЧ „Доростол 1870” – Силистра, народният оркестър /ръководител Петър Чернев/, солист Христо Василев Въндев от АНПТ „Силистра” с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров при НЧ „Доростол-1870”, гр. Силистра. 
С голяма радост силистренци слушаха песните на Войводата- Володя Стоянов, който бе гост на празника по покана на проф. Иван Гаврилов и Тодор Тодоров- областен координатор на ПП ГЕРБ.
По традиция вечерта завърши с хоро, което 
поведоха танцьорите от Фолклорен клуб "Симеонов" с ръководител Симеон Симеонов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4793
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4793