gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ОСЕМНАДЕСЕТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА СТАРАТА ГРАДСКА ПЕСЕН "ДУНАВСКИ СПОМЕНИ" 12 СЕПТЕМВРИ /вторник/ 2017 Г. - СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 08 септември 2017 г.


За осемнадесети път Община Силистра организира Национален фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени”, който ще се проведе на 12 септември 2017 г. /вторник/ от 17 часа на сцената на пл. „Свобода” гр. Силистра. При лошо време – в салона на общината.
Фестивалът е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден – Празника на Силистра. 
Проявата се радва на голям интерес от силистренци и гости на града, ценители на неостаряващите и мелодични стари градски песни. В концерта участват колективи за шлагерни песни от Силистра, Горна Оряховица, Главиница, Нова Попина, Коритен и Бяла. 
Пет творчески формации от Община Силистра ще изявят своя талант:
Групите за стари градски песни „Златна есен”, „Ретро”и „Чар” при Народно читалище „Доростол-1870”, известната група „Камбанен звън” и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище „Пробуда-1940” в с. Калипетрово.
Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в нашия град и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с традиционната градска песен!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4794
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4794