gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПОЛИ ГЕНОВА, ОРКЕСТЪР "КАНАРИТЕ" И ФОЙЕРВЕРКИ НА 14 СЕПТЕМВРИ - КРЪСТОВДЕН, ПРАЗНИК НА СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 11 септември 2017 г.


Официалното тържество, посветено на Празничните дни на град Силистра и Денят Кръстовден - един от най–големите православни християнски празници, ще започне от 18.30 часа на 14 септември 2017 г. /четвъртък/ на площад «Свобода».
Своя поздрав към гражданите и гостите на Силистра ще поднесе Кметът на Община Силистра - д-р Юлиян Найденов. За пръв път в Силистра по негова покана, на сцената на площад „Свобода“, ще бъде атрактивната любима на всички ни българска поп-певица Поли Генова, както и един от най-обичаните оркестри за българска народна музика – оркестър „Канарите”. 
Празничните фойерверки ще осветят небето над Силистра.
За празник на града е определена датата 14 септември. Дата, на която се отбелязва един от най-големите православни християнски празници – Въздвижение на Светия животворящ Кръст Господен. Неслучайно празникът на Силистра има своите исторически основания, традиции и развитие във времето над 150 години. Най-старият известен панаир в Силистра е от периода около 1861 година. 
Поли Генова: Музикалната й кариера започва, когато е 4-годишна. През 1995 г. става първия член на току-що сформираната детска вокална група Бон-бон. Тогава започва и нейната професионална музикална кариера. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Впоследствие следва режисура в НАТФИЗ. Четири пъти участва на българския финал за Евровизия. През февруари 2016 година БНТ избира Поли Генова за представител на България на Евровизия 2016, където тя участва с песента „If Love Was a Crime“. След като е класирана като един от десетте участници в своя полуфинал, тя завършва на 4 място на финала.
Оркестър „Канарите”: Оркестър «Канарите» е един от най-обичаните и именити оркестри за българска авторска и автентична народна музика. Основател на оркестъра е големият тракийски музикант Атанас Стоев. В музикалната палитра на най-предпочитания сватбарски оркестър в България са и много авторски жанрови песни: песни със съвременно звучене, естрада, поп, попфолк, градски фолклор и т.н. Най-новият им албум издаден през тази година е със заглавие “Стилът си има име”. Той е 22 по ред в завидната музикална кариера на прочутите музиканти.
Заповядайте на 14 септември 2017 г. от 18.30 ч. на площад «Свобода», при лошо време – Драматичен театър – Силистра!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4801
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4801