gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПГМТ "ВЛАДИМИР КОМАРОВ" ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ СЪБИТИЯ СЕ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯТ НА СЪРЦЕТО


picture

Публикувано на 29 септември 2017 г.


На 29 септември в ПГМТ “Владимир Комаров” чрез различни събития се отбеляза Денят на сърцето.
По време на събитието на учениците от 8а беше представена презентация за лесен и достъпен здравословен начин на живот и им се раздоха информационни материали , в които се съдържа статистика ,че все още сме в челните места по сърдечно-съдови заболявания и смъртност. Специалистите казват, че това сочи, че голяма част от нас продължаваме да живеем нездравословно. Близо 44% от населението у нас са пушачи. Различни изследвания пък нареждат българина на опашката в Европа по физическа активност.
9в и 10 а клас се включиха с готовност в инициативи за подкрепа на Деня на сърцето – измерване на пулса и кръвното налягане преди и след физически натоварвания, щафетни игри и състезания.
Основният убиец у нас са сърдечно-съдовите заболявания с основните си две фатални проявления каквито са миокардният инфаркт и мозъчният инсулт.
Фокус на инициативата са подрастващите и семейната среда, а мотото е „Зареди живота си с енергия”, което става с няколко лесни стъпки – здравословно хранене, ежедневна физическа активност, отказ от тютюнопушене.
Медицинският фелдшер демонстрира най-простият метод за наблюдение на сърдечносъдовата система - измерването на пулса и кръвното налягане.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4865
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4865