gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

КМЕТ НА ГОДИНАТА


picture

Публикувано на 12 октомври 2017 г.


Конкурсът „Кмет на годината“ е уникална инициатива, организирана от Портала на българските общини Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg. На специално създадената за националния конкурс платформа -http://kmetnagodinata.bg/, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции и власти, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили и да разказват за своите предимства и постижения.
Тази година Община Силистра беше домакин на Европейските дни на наследството в партньорството на Министерство на културата, Регионалния исторически музей и Художествената галерия. През 2017г. Биосферният парк „Сребърна“ получи сертификат по програмата „Човек и биосфера“ на ЮНЕСКО за защитен обект. 22-рото издание на Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“ събра деца от цял свят. По населени места културният календар на Общината включва редица разнообразни събития, утвърждаващи и съхраняващи фолклорното наследство: „Гозбите на Добруджа“- с. Сребърна; Фестивал на динения маджун с Смилец; „Срацимир към корените“- с. Срацимир; „Иширково пее и танцува“- с. Проф. Иширково; Национален конкурс за добруджански изпълнители „ С песните на Васила Вълчева“- с. Калипетрово и много други читалищни прояви.
Община Силистра създава условия и подкрепя художествените изяви, творческите формации, талантите от всички поколения. Културните прояви утвърждават принципите на съхранение и развитие на Силистра с една европейска визия- наследство за бъдещите поколения.
Гласувайте в сайта http://kmetnagodinata.bg в категория „Туризъм, култура, фестивали и традиции”, раздел „Средна община“ за Община Силистра- д-р Юлиян Найденов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4890
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4890