gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

XII ГОДИШНА СРЕЩА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕСТНИ ВЛАСТИ НА НСОРБ


picture

Публикувано на 17 октомври 2017 г.


Наградата „Дарител“ за страната бе присъдена на Тодор Тодоров 
Наградата в категория Общински дарител-2017г. получи г-н Тодор Стаматов Тодоров. Общата стойност на дарението му е 195 150лв. Средствата са послужили за оборудване и ремонт на МБАЛ -Силистра, за изяви на пенсионерски клубове и читалища, на младежи, доказали се в областта на изкуствата и спорта, за обновяване на спортни клубове, за написването и създаването на Енциклопедията на Добруджа , за изграждане на паметната плоча в чест на воините в Добруджанската епопея и др. Господин Тодор Тодоров бе признат и награден от НСОРБ за дарител с особено голям принос в дейността на общността . 
Номинацията му бе издигната от кмета на общината и от председателя на общинския съвет в Силистра и бе изпратена до Сдружението през месец август тази година с прилежащата документация за размера на даренията . В категорията „Дарител“ всички 265 общини в страната предлагат личности с особен финансов принос и подкрепа на дейностите в общността. По време на официалната церемония на годишната среща в курортен комплекс „Албена“ господин Тодоров получи лично своята награда.
Община Силистра изказва благодарност на г-н Тодор Тодоров за инициативността и грижата, за състраданието и човещината, за готовността да се помага на хората . 
Всяка година през месец октомври Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) провежда своя най-голям форум – Годишната среща на местните власти. В него участват повече от 900 общински лидери от цялата страна – кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, секретари и експерти от общинските администрации. По време на това уникално тридневно събитие, тези от които зависи управлението и развитието на общините, търсят по-добри решения на общите си проблеми, водят диалог с представители на централната власт, бизнеса и неправителствения сектор.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4904
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4904