gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРАЗНИК "ЗЕМЯТА И ХОРАТА" В С. БАБУК


picture

Публикувано на 28 октомври 2017 г.


За седма поредна година кметството на с. Бабук, НЧ „Дочо Михайлов-1906“ и Клуб на инвалида пенсионера, с подкрепата на Община Силистра, организират Празник на плодородието.
Събитието бе открито от кмета на с. Бабук, г-н Костадин Иванов. Официални гости на празника бяха: г-жа Денка Михайлова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, областният управител Ивелин Статев, общинските съветници - Мирослава Червенкова и Денислав Димитров. Г-жа Михайлова поздрави организаторите, участниците и гостите с думите: „Винаги е много приятно да сме заедно и да почитаме традициите си, да слушаме български народни песни и да почитаме фолклора си.“ От името на кмета на общината тя връчи поздравителен адрес.
Във фолклорната програма взеха участие Клуб на инвалида и пенсионера №4 - с. Калипетрово, Клуб на инвалида и пенсионера "Преселка" - гр. Алфатар, народните певци - Иванка Въндева и Георги Жеков, самодейни състави на Народно Читалище "Христо Ботев-1940" - с. Кочмар, община Тервел, както и съставите на читалището и клуба от с. Бабук.
Есенните изложби от ЗК “Мотор“ 93 на плодове и зеленчуци и на историята на клуба към селото, както и на типични ястия се радваха на голям интерес от гостите.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4940
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4940