gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ПОСТРАДАЛ В ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ?


picture

Публикувано на 13 ноември 2017 г.


Днес /13.11.17г./ във физкултурния салон на ПГМТ „Вл. Комаров“ се проведе поредната дейност по проект „Движи се безопасно“ по конкурсна сесия за ученически проекти „Младежта срещу насилието и наркотиците“, финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) при Община Силистра.
ДЕРБАК към БЧК Силистра, начело с ръководител Тодор Христов, направиха демонстрация на първа долекарска помощ на пострадали участници в пътен инцидент – велосипедист, блъснат от лек автомобил. На учениците бе показано как да извършат преглед на тялото на пострадалия; как да обездвижат счупена тазобедрена става ; как да преведат пострадалия в безопасно странично положение; как да направят превръзка при черепно-мозъчна травма, видове превръзки при прорезни рани, тампониране, сърдечен масаж, дишане уста в уста и др. 
Доброволците в демонстрацията бяха ученици от група „Ентусиасти“. Всички присъстващи имаха възможност да задават въпроси и да получат професионални отговори.
Информация на ПГМТ „Вл. Комаров“


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4962
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4962