gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СЕДМИЦА НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА


picture

Публикувано на 23 ноември 2017 г.


По инициатива на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето седмицата от 20 до 24 ноември за трета поредна година е обявена за „Седмица на правата на децата“. Инициативата е по повод 20 ноември - Световния ден на детето. На тази дата през 1959 г. на Общото събрание на ООН е приета Декларация за правата на детето, в която основният принцип е: „Човечеството е задължено да даде на детето най-доброто от себе си!”. На 20 ноември през 1989 г. е приета Конвенцията за правата на детето.
Представителите от област Силистра в Съвета, Петър Хвърчилов и Ванеса Лалева, проведоха открити урока с ученици от 4 клас на Средно училище „Н. Й. Вапцаров“ и от 7 и 8 клас на Обединено училище „Св.Климент Охридски“, с. Проф. Иширково. Те подготвиха интерактивни материали и занимателни игри, чрез които по интересен и забавен начин участниците се запознаха с документа, регламентиращ правата им и изразиха мнение си за спазването на правата на децата в България. 
„С тях се работи лесно“ е мнението на Петър и Ванеса за учениците, с които се срещнаха. Представянето на правата по лесен и достъпен начин се е харесал много и е изразено желание за нови срещи.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=4993
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=4993