gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ДЕЛЕГАЦИЯ НА АДО "ДУНАВ" ПРЕДСТАВИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БРЮКСЕЛ ПРИОРИТЕТИТЕ НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТРАНСПОРТНИЯ СЕКТОР В РЕГИОНА


picture

Публикувано на 27 ноември 2017 г.


Делегация от представители на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ (АДО) взе участие в организираната за втора поредна година инициатива „Ден на Дунавския транспорт“, която се проведе на 23 ноември 2017 г. в сградата на Европейския парламент в Брюксел. Д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, д-р Димитър Стефанов, кмет на Община Тутракан, г-н Милен Дулев, кмет на Община Белене, г-н Валентин Атанасов, кмет на Община Сливо поле, г-н Цветомир Петров, зам.-кмет на Община Ценово и г-н Петър Петров, председател на Общински съвет - Долна Митрополия отправиха силно послание за развитие на транспорта като значим сектор за постигане на социално-икономически растеж в българо-румънската част на Дунавския макрорегион. Конференцията „Зелен, ефективен и иновативен Дунавски транспорт“, организирана от неправителствената организация "ProDanube International”, беше открита от ресорния комисар по транспорта г-жа Виолета Булц. Участие в събитието взеха също г-н Фелиск Строе, министър на транспорта на Румъния, г-жа Мая Бакран-Марчич, зам.-генерален директор на Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ към Европейската комисия, членове на Европейския парламент, представители на бизнеса и др.
Необходимостта от изграждането на нови мостове над Дунав и на пътни връзки в Северна България беше централна тема по време на провелата се в същия ден среща на членовете на Асоциацията с българския евродепутат от Групата на ЕНП г-н Андрей Новаков и неговите колеги – Мариан-Жан Маринеску от Румъния и Ян Олбрихт от Полша. Г-н Новаков информира представителите на местната власт, че е активно ангажиран със запазването на Кохезионната политика през следващия програмен период след 2020 г., докато г-н Маринеску и г-н Олбрихт споделиха идеите си за реформиране на процеса по изпълнение на Дунавската стратегия и подчертаха значимостта на трансграничното сътрудничество в целия Европейския съюз.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5001
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5001