gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

РАБОТИЛНИЧКА


picture

Публикувано на 11 декември 2017 г.


„Вълшебни сурвачки и коледарски венци” 
Мили деца на Силистра, заповядайте на Работилничката „Вълшебни сурвачки и коледарски венци”, която ще се проведе на 18-ти декември от 14.00 часа в залата на Общински съвет Силистра.
В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция „Хуманитарни дейности”- Отдел „Култура” и Общински съвет по наркотични вещества, канят децата на Силистра на традиционната Работилничка „Вълшебни сурвачки и коледарски венци”. 
За поредна година в залата на Общински съвет Силистра на 18.12.2017 г. от 14.00 ч. ще се изработват от децата традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.
Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов. Също и учениците от 3-ти „б” и „в” клас, 4-ти „а” на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класни ръководители Златка Данаилова, Нина Михайлова и Ваня Янкова, децата от 2-ри „а” клас на СУ „Н. Й. Вапцаров” с класен ръководител Марияна Маркова. В работилничката ще се включат и малките певци от Вокална школа „Мегатон” с художествен ръководител Миглена Илиева. За традиционните добруджански обичаи Коледа и Сурваки ще разкажат и покажат малките участници от с. Бабук. В творческата работилничка могат да се включат и всички желаещи деца на град Силистра.
Тази година секретарят и самодейците на НЧ „Дочо Михайлов 1906” с.Бабук ще предадат щафетата от традиции на най-младото поколение, като разкажат и представят характерните в село Бабук народни обичаи , свързани с Коледа и Сурваки.
Културното събитие е включено в празничния афиш на Община Силистра „Коледна звезда за Силистра”.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5037
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5037