gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

XINYI GLASS HOLDING LIMITED


picture

Публикувано на 15 декември 2017 г.


Китайски холдинг има инвеститорски интереси в Силистра. Господин Джиан Джун Янг- представител на XINYI GLASS HOLDING LIMITED се срещна с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам.-кмета инж. Тихомир Борачев, за да представи бизнес намеренията на холдинга си. Китайският инвеститор се интересува от терен, на който да развива своята производствена дейност. Теренът трябва да е снабден с комуникации и услуги- газафикация, електричесто, вода и индустриална инфраструктура.
Холдингът има свои клонове в Канада и в Европа. Към Силистра се е насочил заради достъпния речен и железопътен транспорт и локацията на Силистра.
Пред потенциалния инвеститор д-р Юлиян Найденов говори за богатото културно- историческо наследство на нашия град, за добрата инфраструктура към съседните обшини от Силистра през Шумен до турската граница и към Русе и Варна, както и за възможностите да се развива бизнес. Компанията на г-н Янг е действаща, има седем индустриални площадки в Китай и е листвана на Хонконгската фондова борса. Планираната инвестиция е в размер на 200 млн.щ.д. и разкриване на над 300 работни места. 
След официалната опознавателна среща д-р Найденов представи терените, на които може да се изгради такъв завод за направа на стъкло, в близост до р. Дунав. Гостът г-н Янг разгледа Дунавския парк и археологическите разкопки.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5055
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5055