gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"ВЪЛШЕБНИ СУРВАЧКИ И КОЛЕДАРСКИ ВЕНЦИ"


picture

Публикувано на 18 декември 2017 г.


В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра - Дирекция „Хуманитарни дейности” - Отдел „Култура” и Общински съвет по наркотични вещества, организираха традиционната Работилничка „Вълшебни сурвачки и коледарски венци”.

За поредна година в залата на Общински съвет - Силистра се изработват от децата традиционни сурвачки и коледарски венци, с които се кичат калпаците на коледарите на Бъдни вечер.

Д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра и д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет - Силистра откриха работилничката. На събитието присъстваха и инж. Тихомир Борачев и д-р Мирослав Тодоров - заместник кметове. Д-р Найденов пожела светли празници и много сбъднати мечти през Новата година. Той поощри идеята за предаване на традициите като опазване на народната памет. Д-р Димитрова ги поздрави за участието им и изрази своята радост от възможността да ги посрещне за пореден път.

Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов. Също и учениците от 3-ти „б” и „в” клас, 4-ти „а” на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класни ръководители Златка Данаилова, Нина Михайлова и Ваня Янкова, децата от 2-ри „а” клас на СУ „Н. Й. Вапцаров” с класен ръководител Марияна Маркова. В работилничката се включиха и малките певци от Вокална школа „Мегатон” с художествен ръководител Миглена Илиева. За традиционните добруджански обичаи Коледа и Сурваки разказаха и показаха участници от НЧ „Дочо Михайлов 1906” в с. Бабук.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5061
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5061