gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРЕДСТАВЯНЕ НА РИМ - СИЛИСТРА В ПЪРВИЯ "САЛОН НА МУЗЕИТЕ"


picture

Публикувано на 22 февруари 2018 г.


Специална селекция от музейните сбирки на столични и регионални музеи и галерии ще бъде показана на единствения по рода си „Салон на музеите” в НДК. Той ще се проведе в периода 26 февруари - 05 март, когато на площ от повече от 500 кв. м. във фоайето на ет. 3 в Двореца ще бъдат представени близо 40 музеи и няколко галерии от всички краища на България.
Идеята е на едно място да бъдат представени съхраняваните уникални културни ценности, както и различни щрихи от дейността на българските музейни институции, които имат ключова роля в популяризирането на богатото културно-историческо наследството на страната ни.
Събитието ще бъде представено пред официалните гости, които ще участват в 8-мата Среща на министрите на културата на АСЕМ на 01 и 02 март в НДК. Тази среща е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и на нея се очаква да присъстват не само министрите на културата на 28-те държави-членки на ЕС, но и тези на Норвегия, Швейцария и 21 страни от Азия, както и генералният секретар на АСЕАН, ЕК и ООН.
„Салонът на музеите” ще има своето официално откриване за медии на 26 февруари от 11.00 ч., а на националния празник – 3 март – събитието ще отвори врати за посетители и ще може да бъде разгледано до 5 март включително.

Информация на Регионален исторически музей - Силистра


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5160
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5160