gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"ПРИЯТЕЛИ НА ДОБРОТО" И "МАЙКИТЕ НА СИЛИСТРА" СА ДВЕ СПОНТАННО, НЕЗАВИСИМИ ЕДНА ОТ ДРУГА ИНИЦИАТИВНИ ГРУПИ, ПОЯВИЛИ СЕ В СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 22 февруари 2018 г.


"Приятели на доброто" и "Майките на Силистра" са две спонтанно, независими една от друга инициативни групи, появили се в Силистра. По време на заседание на Общински съвет- Силистра за каузите на групата "Приятели на доброто" пред съветниците говори Християн Маринов. До сега са събрани над 5 хиляди лева и са закупени дрехи, коледни подаръци на деца лишени от родителски грижи и живеещи в ЦНСТ. В "Приятели на доброто" над 100 деца са участвали в благотворителните кампании по събиране на средствата. От трибуната на Общинския съвет д-р Мария Димитрова- председател благодари на всички за гражданската позиция и уточни начина, по който всеки общински съветник може да дари в каузата на добротворците. Християн Маринов е Световен шампион по канадска борба -2015г. и бе първият дарил наградния си фонд от церемонията Спортист на годината.
Досега "Майките на Силистра"/ възникнала като ФБ група/ успешно и в кратки срокове са подпомогнали две семейства в крайно затруднено положение. Зад тяхната кауза застана, още в първите дни и кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. За всяко нуждаещо се семейство се определя специфична кауза. Д-р Мария Димитрова подчерта силата на майките на Силистра в тяхното взаимодействие с общността.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5161
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5161