gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРИЗОВИ НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА "СВ. ТРИФОН ЗАРЕЗАН" ЗА ЦПЛР - ОДК, ГР. СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 23 февруари 2018 г.


Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, гр. София, Регионално управление на образованието – гр. Бургас, Община Сунгурларе и Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр. Сунгурларе, са организаторите на Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“, посветен на традиционния празник на лозаря и винаря и на Деня на гр. Сунгурларе – 14 февруари.
В националния конкурс през 2018 г. се представиха 2100 творби на ученици от страната, в жанрове: живопис, графика, рисунка, карикатура, скулптура, приложно-декоративни творби и проекти.
Журито присъди награди за живопис и за графика, за пластика и за приложни изкуства - грамота, статуетка и медал, по раздели. В групата на наградените са участниците от Школата по изобразително и приложно изкуство при ЦПЛР- ОДК, гр.Силистра.
Възпитаничките на преподавателката Живка Ковачева бяха поканени да получат наградите си в гр.Сунгурларе при откриване на изложбата и в церемония по награждаването, състояла се в Зимната градина на СУ “Христо Ботев“, гр.Сунгурларе.
От Школата по изобразително и приложно изкуство с преподавател Живка Ковачева са отличени:
Габриела Андреева - награда за I място и медал , ученичка от ПГСУАУ „Атанас Буров“
Ромина Димитрова - III място, награда статуетка, ученичка от ОУ “Отец Паисий“


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5167
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5167