gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ - КМЕТ НА ОБЩИНА СИЛИСТРА Е НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ


picture

Публикувано на 07 март 2018 г.


На работно посещение в Германия е д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра, който заедно с Асоциацията на Дунавските общини „Дунав“ представя в гр. Берлин, от 7-9 март 2018г., силистренската община с културно- историческо ни наследство и възможности за туризъм.
Щандът на България в рамките на изложението ITB Berlin и се организира за 50-ти път. Това е най- голямото изложение, най-значимият туристически форум в световен мащаб. На българския щанд присъства и министър Николина Ангелкова тя поясни, че: „Германия е водещ пазар за входящ  туризъм за България, като през 2017 г. германските туристи, пътували у нас са повече от 870 хиляди.“
По програма кметът ще вземе участие в „6-ти Дунавски салон“, организиран от Представителството на провинция Баден-Вюртемберг и Босна и Херцеговина.
АДО“Дунав“ изготви рекламни материали за развитието на културно-историческия туризъм за Дунавския регион, в които могат да се открият отпечатъци от множество културни слоеве и богато природно наследство. Дунавските общини са припознали развитието на туризма като приоритетна секторна политика на местно и регионално равнище. По време на изложението Силистра се представя с печатните материали изготвени по проекта “ Лимес“ за региона.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5209
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5209