gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ЛАЗАРСКИ СЪБОР В ЦЪРКВАТА НА С.КАЛИПЕТРОВО СЪБРА ЗА ЧЕТИРИНАДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА САМОДЕЙЦИ ЗА ПРАЗНИКА


picture

Публикувано на 31 март 2018 г.


Дванадесет групи в китния двор на храма пресъздадоха традицията и приветстваха пролетта. От името на Община Силистра и от свое име поздрав поднесе Денка Михайлова зам.- кмет "Хуманитарни дейности" В словото си тя каза:"Моля приемете моите сърдечни поздрави по повод най- красивите празници на пролетта – Лазаровден-Връбница и празникът на цветята- известен в църковно- народния ни календар под името Цветница. 
Народната памет и фолклорно изкуство почитат с особен трепет тези два празника, които предхождат Страстната седмица и Великден. Самобитността на таланти в нашия край е неизчерпаем източник на вдъхновение. Идва пролет, природата ще се окичи с цвят и аромати. Истинската сила на живота ще се усети със светлината на слънцето и полъха на вятъра.
Приемете моите сърдечни пожелания за здраве, успехи и нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи. 
Честит празник на всички Вас, скъпи самодейци, за които най-голямата награда са аплодисментите и радостта в очите на хората!Честити пролетни празници в очакване на Възкресение Христово!"


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5281
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5281