gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ"- ПРАЗНИК НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК В С. БАБУК


picture

Публикувано на 05 април 2018 г.


В Светлата седмица с пролетно тържество и ателиета за шарене на яйца и рисунка на асфалт в село Бабук бяха почетени традициите, предшестващи Великден.
Събитието се проведе на 5 април 2018 г. на площада пред Народно читалище „Дочо Михайлов 1906”. Проявата събра под слънчевото небе талантите на децата, желанието им да рисуват и танцуват. На 8 април се отбелязва Международния ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане. Днешният празник събра настроението на ромите и със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра всички на площада в селото се забавляваха. 
Поздрави и пожелания към децата поднесе кметът на село Бабук - Костадин Иванов и г-жа Денка Михайлова зам.-кмет"Хуманитарни дейности". Участниците в програмата представиха стихове, песни и танци за пролетта, разбирателството, прошката и добросъседството. 
Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет „Лиденс” към НЧ „Доростол 1870”, град Силистра с ръководител Лидия Маркарян зарадваха гостите на проявата.
За всички участници Община Силистра бе подготвила много подаръци и приятни изненади.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5299
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5299