gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ВЪЗПОМЕНАТЕЛНО СЪБИТИЕ В СЕЛО ПРОФЕСОР ИШИРКОВО ПО ПОВОД 150- ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПРОФЕСОР АНАСТАС ИШИРКОВ И 75 ГОДИНИ, ОТКАКТО СЕЛОТО НОСИ НЕГОВОТО ИМЕ


picture

Публикувано на 12 април 2018 г.


Община Силистра и кметство с. Проф. Иширково организират тържествена церемония за отбелязване на 150-годишнината от рождението на професор Анастас Иширков и 75 години, откакто селото носи неговото име. Очаква се в събитията, посветени на годишнините да вземат участие вицепрезидентът на Република България 
г-жа Илияна Йотова, Доростолският митрополит Амвросий, Кметът на Община Силистра, депутати от 20-ти многомандатен избирателен район, Областният управител на Област Силистра, Председателят на Общински съвет -Силистра, представители на географския факултет при Софийски университет, членове на Българската академия на науките и на Великотърновския университет “ Св. св. Кирил и Методий”.
Честването ще започне от 10.00 часа на 17 април 2018 г. пред паметника на Професор Иширков с тържествено слово от кмета на селото Стойчо Нечев. 
Гостите на празника ще отправят поздравителни адреси, приветствени слова и ще поднесат венци и цветя на паметника на професор Иширков.
В празничната програма ще вземат участие местни самодейни състави от Народно читалище „Просвета-1907”, от ОУ „Св. Климент Охридски” и пенсионерските клубове в селото.
Празникът ще завърши с представянето на книгата „Непознатият и неразпознатият Анастас Иширков” от доцент Пело Михайлов – преподавател в Аграрния университет в Пловдив, изследовател на живота и дейността на професора.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5316
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5316