gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРЕДСТАВЯНЕ НА АВТОБИОГРАФИЧНАТА КНИГА НА СТОЯНКА МУТАФОВА НА 23 АПРИЛ ОТ 18.00 ЧАСА В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 13 април 2018 г.


Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година, тя и до днес, на 95-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.
В търсенето на тайната на вечната й младост се включват Стефан Данаилов, Любо Нейков, Христо Гърбов, Албена Павлова, Мария Статулова, Богдана Карадочева, проф. Здравко Митков, Йорданка Стефанова, Ирен Кривошиева, Янина Кашева, Ненчо Илчев и още колеги и приятели на актрисата, които разказват своите спомени за преживяното със Стоянка.
Богато илюстрирана, книгата представя повечето от ролите на легендарната актриса и любопитни случки около постановките, в които е участвала.
Особено ценни са разсъжденията на Стоянка Мутафова за смисъла на живота, за цената на успеха, за любовта и отношенията между хората. Те я показват в една нова и непозната светлина – на духовния човек, който търси вечните стойности и непрекъснато се развива.
Стоянка Мутафова разказва и за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите й. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.
За достойния и смислен живот на Стоянка Мутафова четете в книгата „Добър вечер, столетие мое!“.
Представяне на автобиографичната книга на Стоянка Мутафова на 23 април от 18.00 часа в Художествена галерия - Силистра.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5320
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5320