gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРЕДСТОИ ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ДУНАВСКИ СПОРТЕН ПРАЗНИК - СИЛИСТРА 2018


picture

Публикувано на 15 май 2018 г.


Голямата награда тази година е велосипед

Община Силистра и СНЦ “За по-добра и красива Силистра”, организират за трета поредна година спортната празнична инициатива- ДУНАВСКИ СПОРТЕН ПРАЗНИК и масов крос за деца, младежи от 7 до 18г и техните родители, под наслов “Мама, татко и аз”, посветен на Планетата Земя. Празникът, ще се проведе на 20 МАЙ 2017 година г. от 10:00 часа в Дунавския парк в Силистра.
Стартът на кроса ще бъде даден на алеята преминаваща по цялата дължина на парка в 10:00 часа, като час преди това всички желаещи ще могат да се регистрират за участие в кроса и игрите. Голамата награда за победителя, осигурена от Община Силистра тази година ще е велосипед . Веднага след награждаването на победителите в кроса на сцената, до втория шадраван в парка, участниците в празника , ще могат да проверят своите познания по природознание и екология, участвайки във викторина посветена на Планетата Земя. Половин час по-късно, в района на разкопките, до река Дунав ще се проведат и спортните игри, в които участие ще вземат всички регистрирали се семейства.Те ще могат да премерят сили в три игри: Дърпане на въже ; Садене на кортофи и Мини баскетбол. След приключването на всяка игра, ще бъдат обявявани и победителите от първо до трето място, а те ще получат атрактивни награди, които ортанизаторите запазват в тайна.
Дунавският спортен празник, който ще протече под мотото “ Аз, моето семейство и приятели-заедно за един по-добър свят без зависимости”, цели да популяризира съвместните спортни инициативи и празници сред подрастващите и техните семейства, като алтернатива на свободното време и превенция на зависимостите, а също така и да подпомогне инициативността за съвместно прекарване на това свободно време, като един огромен резерв за пълноценното личностно развитие на децата.
В рамките на празничната проява желаещите ще могат да се включат в демонстрации на модерни и спортни танци с балет “Ли Денс”и школата по спортни танци “Импресия” и за финал - зумба д Нели.
Тази година част от наградите са осигорине н любезното съдействия на ресторант ”Сладост”, квижарница “Везни 55” ш магазин за обувки Диана.

ЕЛАТЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО!

ОЧАКВАМЕ ВИ НА 20 МАЙ В 09:00 ЧАСА , НА ВТОРИЯ ШАДРАВАН В ДУНАВСКИ
ПАРК- СИЛИСТРА


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5401
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5401