gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

11-ТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА "С ПЕСНИТЕ НА ВАСИЛА ВЪЛЧЕВА" - РЕГИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА НАРОДНИ ПЕСНИ В СЕЛО КАЛИПЕТРОВО


picture

Публикувано на 07 юни 2018 г.


а 10 юни в село Калипетрово ще започне 11-ото издание на конкурса "С песните на Васила Вълчева". Проявата се провежда от Народно читалище „Пробуда-1940”, с. Калипетрово с любезното съдействие на Община Силистра.
Единадесетият поред конкурс през настоящата година ще започне от 10.00 часа пред читалището в село Калипетрово с откриване и освещаване на паметна плоча на народната певица Васила Вълчева.
От 11. 00 часа в салона на читалището е началото на конкурса.
"С песните на Васила Вълчева" е името на регионалния конкурс за изпълнители на народни песни. В конкурса участват изпълнители в три възрастови групи. По регламент певците изпълняват добруджанска песен по избор и песен от репертоара на Васила Вълчева.
Конкурсът за млади певчески таланти има за цел да популяризира добруджански народни песни, да издирва и утвърждава млади певчески дарования, да пази и поддържа изворния български фолклор.
Желание за участие през 2018 година в конкурса са заявили над 12 млади изпълнители. Жури на тазгодишното издание ще бъдат, както следва: Председател - Живко Колев – музикален педагог и членове Веска Чернева – народна певица и музикален педагог, както и Митанка Петрова – народна певица. Ще се връчат по три награди за всяка възрастова група и по решение на журито – специална награда.
По традиция през тази година гост-изпълнител ще бъде 87 годишната племенница на Васила Вълчева, а поколения наследници на известната добруджанска певица освен, че ще присъстват на проявата, но и ще почерпят за здраве.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5468
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5468