gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПЕТНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ ЗАПОЧВА В СИЛИСТРА


picture

Публикувано на 01 август 2018 г.


Европейският летен университет -Силистра ще се проведе в дните от 2 до 5 август 2018 г. Той е единствената форма на научни сесии в областта на правото под надслов “ Европа като правова общност“ . Сесиите определят Силистра за лятна университетска столица на България.
Тази година, според предварителната програма, ще вземат участие 42-ма преподаватели и студенти от 12 държави на 3 континента: Франция, Белгия, Италия, Холандия, Турция, Того, Бряг на Слоновата кост, Екваториална Гвинея, Полша, Казахстан, Румъния, България. Професор Атанас Семов уточни, че за 7-а поредна година инициативата се провежда в България и Румъния, като участващите български студенти са 14, а студентите от Румъния – 12, работният език на научните сесии е френски!
Н.Пр. Ерик Льобедел – посланик на Франция в България, ще открие университета в Силистра и ще участва в пресконференция за представителите на местните и централни медии на 3 август от 13.30ч., след което ще се срещне с кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов в неговия кабинет.
Създатели на Европейския летен университет е проф. д.ю.н. Атанас СЕМОВ и г-жа Мари-Франс Пердигон . Инициативата се подкрепя от Община Силистра, Университетската агенция на Франкофонията, Университета „Николае Титулеску” – Букурещ, Софийския университет и с такси на българските студенти. Всяка година д-р Юлиян Найденов връчва от името на Община Силистра награда на най-подготвения чуждестранен студент.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5588
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5588