gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ВТОРИ ДЕТСКИ КОНКУРС ЗА РИСУНКА ПОД НАДСЛОВ "МОЯТА ЕДЕН ДЕСТИНАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ"


picture

Публикувано на 08 октомври 2018 г.


Във връзка със Световния ден на туризма и с оглед изпълнението на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България" (III издание), финансиран по програма COSME 2014-2020 г. на ЕС, Министерство на туризма обявява конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България".

Конкурсът започва на 27.09.2018 г. и ще продължи до 27.11.2018 г. включително. В него могат да участват деца на възраст от 7 до 14 години включително. Темите на рисунките задължително трябва да са свързани с една от изброените по-долу ЕДЕН дестинации.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 31.12.2018 г.

Рисунките трябва да представят „детската" гледна точка към забележителностите и атракциите, намиращи се на територията на ЕДЕН дестинацията, която се представя (природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др.).

ЕДЕН дестинациите от България са 17 на брой страната (Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали) и популяризират нетрадиционни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите културен, воден туризъм, защитени територии и нематериално културно наследство.

Индивидуалното виждане на участниците в конкурса, разкрива места, които в ежедневието си не забелязваме. Това спомага за популяризиране на малко познатите (прохождащите) туристически дестинации и реализирането на нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили всеки турист.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5761
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5761