gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

АВТОРКАТА НА ДЕТСКИ КНИГИ ДИАНА ПЕТРОВА НА ГОСТИ НА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ"


picture

Публикувано на 05 декември 2018 г.


На 4 декември в Регионална библиотека „Партений Павлович” ни гостува авторката на детски книги Диана Петрова / Diana Petrova. Нейното посещение бе по повод спечелената награда на отбор „Вълшебни добротворци” от неформален ученически клуб „Епсилон” на ПМГ „Климент Охридски”. Членовете на клуба се превърнаха в посланици и лидери на мнение, като се включиха в конкурса „Активните бисерчета”. Благодарение на топлата връзка библиотека – училище, все повече млади хора се превърнаха в четящи „бисерчета”.
Количествените показатели за отличната работа дадоха своите резултати, като абсолютен победител по брой гласували деца в „Бисерче вълшебно 2018” беше град София, а Силистра се нареди на второ място с 1062 участника.
По време на посещението на Диана Петрова в Силистра, бяха реализирани две срещи. Първата бе с четвъртокласници в ОУ „Иван Вазов”, а втората се състоя в зала „Диоген Вичев” на Силистренската библиотека с учениците от IV „а” и IV „в” клас на ОУ "Свети, свети Кирил и Методий" гр. Силистра.
На срещата в библиотеката децата съставиха заедно „Верижна приказка” и се забавляваха на своята „Римувана безмислица”.
Г-жа Даниела Недялкова - директор на библиотеката, връчи поздравителен адрес на авторката и художествен албум на известния силистенски художник Бедиг Бедросян, за спомен от Силистра.

ВИЗИТКА: 
Диана Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Автор е на бестселъра "Мъдри приказки" и на първата книга с български приказки за осиновени деца "Двойната планета". Издала е три романа - дебютния "Ана" (2013), с който печели първото място за жена автор в поредицата "Гравитация" на издателство "Изток-Запад", "Синестезия" (2014), който попада в десетката на конкурса "Нов български роман" на издателство "Сиела", представен с откъси в литературните списания "B.O.D.Y.", “Vagabond" и "Drunken Boat", и "Лилит" (2016).

Информация на Регионална библиотека "Партений Павлович"


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5924
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5924