gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СВ. АМВРОСИЙ МЕДИОЛАНСКИ


picture

Публикувано на 07 декември 2018 г.


Св. Амвросий Медиолански се родил в 340 г. в Галия (сегашна Франция), където баща му бил управител. Той се учил в Рим. Когато станал пълнолетен, той постъпил на гражданска служба и скоро обърнал върху себе си вниманието на Проб, главен управител на Италия в Рим. Проб, който бил християнин, обикнал младия Амвросий и му поверил управлението на две области – Лигурийската и Емилианската. Изпращайки го там, той го съветвал да управлява с кротост и справедливост. "Управлявай – казал му той – не като съдия, а като епископ!"
Доростолският митрополит Амвросий чества днес своя имен ден. В памет на светията и по повод празника на Владиката, в православния храм „Св. Св. Първоапостоли Петър и Павел“, бе отслужена литургия.
Д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра поздрави Митрополита за личния му празник и му благодари за грижите към миряните. С пожелания за здраве и дълголетие кметът му поднесе цветя и дарове. В отговор Владиката определи с метафората за воденето на едно рало от два вола, разбирателството между двете власти.
Д-р Мария Димитрова – председател на Общински съвет – Силистра изрази признателността си към Доростолския митрополит за обединената и силна епархия, която ръководи.
От името на областна администрация Силистра поздрави поднесе зам.-областния управител г-н Стоян Бонев.
В думите си към присъстващите миряни Митрополит Амвросий благодари за уважението към него и изрази обичта си към всички нас.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5935
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5935