gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Село Сребърна отново е наводнено от поройните дъждове


picture

Публикувано на 12 май 2011 г.


Силистренското село Сребърна отново е потънало във вода и кал от снощния пороен дъжд с градушка, алармира кметът на селото Георги Иванов. По думите му около 17.30 ч. снощи е паднал валеж от 50 литра на квадратен метър и е продължил половин час. Заради неработещата канализация, селото е осъмнало затлачено. От сутринта трактори с гребла, две фадроми и три камиона се опитват да изчистят улиците. Сред най-пострадалите е главната улица, разказа Иванов.
За бедствената ситуация е уведомен общински съвет за сигурност. Заместник-кметът по финанси Милен Пенчев обеща да обезпечи поне 200 литра нафта за почистващата техника и за измиване на главната улица, след постъпила докладна от кмета на Сребърна. На 14 и 15 май популярното българско село посреща над 1200 изпълнители – участници във фестивала на хумора „Сребърна пее и се смее”.
Но проблемът ще съществува, докато не заработи пречиствателната станция и не бъдат ремонтирани улиците и тротоарите в селото, коментира заместник-кметът по устройство на територията инж. Веселин Андреев. Положението е такова от десетина години, когато започна изграждането на канализацията и пречистващото съоръжение. На 9 май е подписан Акт 11, с което се възстановяват довършителните строително-монтажни работи по обекта. Общината продължава да търси средства за ремонт на унищожените от проточилия се строеж улици и тротоари на село Сребърна.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=597
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=597