gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

РАБОТИЛНИЧКА "ВЪЛШЕБНИ СУРВАЧКИ И КОЛЕДАРСКИ ВЕНЦИ"


picture

Публикувано на 19 декември 2018 г.


За поредна година в Заседателната зала на Общински съвет Силистра, днес на 19.12.2018 г. от 14.00 ч. бе открита работилница за изработване на традиционни сурвачки и коледарски венци. В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, Община Силистра- Дирекция „Хуманитарни дейности”- Отдел „Култура” и Общински съвет по наркотични вещества организират този детски празник, който е част от Култерния календар и празничния афиш на Община Силистра „Коледна звезда за Силистра”.

Участници в творческата работилничка са децата от Школите за изобразително и приложно изкуство при Обединен детски комплекс с ръководители Живка Ковачева и Вихрен Иванов, децата от 2-ри „б” клас и 4-ти „б“ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класни ръководители Павлина Андреева и Росица Желева, децата от 4-ти „а” клас на СУ „Н. Й. Вапцаров” с класен ръководител Марияна Денева и учениците от 3-ти „в“ клас на Основно училище „И. Вазов“ с класен ръководител Росица Симеонова.
Вокална школа „Мегатон” с художествен ръководител Миглена Илиева и Вокална група към Детска фолклорна формация „Добруджанче“ при НЧ „Доростол-1870“ с художествен ръководител Дариела Георгиева обогатиха певчески празничната атмосфера на творческата работилничка за деца. 
По традиция и тази година секретарят и самодейците на НЧ „Дочо Михайлов 1906” с.Бабук разваха за народните традиции , свързани с Коледа и Сурваки в село Бабук и в нашия краи.
Най- сърдечни пожелания за настоящите празници поднесоха председателят на Общинският съвет д-р Мария Димитрова, кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. В празника се включиха и зам-кметът "Хуманитарни дейности" г-жа Денка Михайлова и Цветана Игнатова - директор дирекция "Хуманитарни дейности". Всички гости активно вързваха пуканки, сушени сливи, кайсии и бонбони по венци и сурвачки.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=5994
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5994