gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР "ИВАН САЛАБАШЕВ"


picture

Публикувано на 11 януари 2019 г.


Излезе националното класиране на математическия турнир „Иван Салабашев“, проведен на 01.12.2018г., в който взеха участие хиляди математици от цялата страна. Въпреки че задачите бяха със завидна сложност и времето за решаването им бе кратко, нашите деца се справиха блестящо. С възхищение и гордост ще отбележим, че осмокласниците от ПМГ Михаил Михайлов Илиев завоюва бронзов медал, а Божидар Данчев Димитров и Иван Ивелинов Богданов- златни медали с максимален брой точки. Поздравления за децата и им желаем успешна и усмихната 2019-та година!
Освен десетките отличия на областни и национални състезания за всички наши математици през тази учебна година, нека припомним и някои от най-значимите, с които спечелиха уважението на математическата общност в страната.
Международно математическо състезание „Йон Барбу-Дан Барбилян“ , 4.-8. клас, проведено в гр. Кълъраш с участници от Румъния, Молдова и България:
Божидар Данчев Димитров от 8.а клас- сребърен медал
Николай Йорданов Георгиев 7.а - поощрителна награда
Есенен математически турнир „Акад. Стефан Додунеков“, гр. София, 5.-12. клас
Николай Йорданов Георгиев 7.а - I място с максимален брой точки
Божидар Данчев Димитров от 8.а клас- I място с максимален брой точки
С представянето си през тази и миналата учебна година на националните математически състезания Божидар дава сериозна заявка за участие в националния отбор на България. Стискаме палци!

Информация на ПМГ "Св. Климент Охридски"


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6032
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6032