gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПГМТ "ВЛАДИМИР КОМАРОВ" ЧЕСТВА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК


picture

Публикувано на 15 март 2019 г.


На 16-ти март професионалната гимназия по механотехника Силистра отбелязва деня, в който е роден великия космонавт и летец – Владимир Комаров.
В началото на празника приветствия към учениците, учителите и гостите поднесе директора на гимназията г-жа Татяна Кинджакова. Тя благодари на възпитаниците си и техните преподаватели за упорития труд и постигнатите високи резултати през годините и подчерта, че много от добрите служители на фирмите в Силистра, занимаващи се с компютърни, автотехнолигии и механотехника, са завършили именитата гимназия.
От името на д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра, поздравителен адрес и цветя поднесе инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет „Устройство на територията“ и бивш възпитаник на професионалното училище.
Г-жа Кинджакова отличи с грамоти и сертификати заслужили ученици, участвали в различни национални и международни състезания.
В двора на гимназията гордо стои бюст-паметник на Владимир Комаров, на който учениците и училищното настоятелство поднесоха венци. За да поздравят празнуващите, на събитието бяха и танцьорите от ансамбъл „Ритъм“, с ръководител Росен Атанасов.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6173
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6173