gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"СЛЪНЦЕТО СВЕТИ ЗА ВСИЧКИ" - ПРАЗНИК НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И ТОЛЕРАНТНОСТТА В СЕЛО БАБУК


picture

Публикувано на 05 април 2019 г.


С пролетно тържество, посветено на приятелството, се отбеляза днес 8-ми април - Международен ден на ромите, известен като Ден на ромското пробуждане. Проявата събра слънчевото настроение на децата и гостите на селото и сътвори букет от музика и танци за приятелството и толерантността. 
Празникът се организира от Кметство Бабук и Народно читалище „Дочо Михайлов” - село Бабук, със съдействието на Община Силистра и Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. Той е част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики за периода 2015 – 2020г. 
Бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.
В програмата участваха самодейни групи към НЧ „Дочо Михайлов 1906”, както и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Калипетрово.
Със своите най-нови танци, нежните дарования от Балет „Лиденс” към НЧ „Доростол 1870”, град Силистра с ръководител Лидия Маркарян зарадваха гостите на проявата. Прекрасните изпълнители от Център за музика и изкуства „Мегатон“, град Силистра с ръководител Миглена Илиева и младите танцьори от "Ел форс", също поднесоха своите поздрави към жителите на село Бабук.
За всички участници Община Силистра подготви много подаръци и приятни изненади.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6250
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6250