gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

НАГРАДИ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В "ДЪГА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА"


picture

Публикувано на 24 април 2019 г.


За десета поредна година Община Силистра, заедно с Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, организираха ученически конкурс за рисунка, есе или разказ под надслов „Дъга на толерантността“. Целта на конкурса е да представи културното богатство на различните етноси в Силистра и региона и да разкрие ролята на изкуството и словото за духовното и личностното израстване на всяко поколение.
В тазгодишното издание се включиха близо 100 деца от училищата на територията на общината, от с. Черник, Дулово и от с. Самуилово, Сливен. Председател на комисията по оценяване бе г-н Йордан Колев – директор на Художествена галерия Силистра.
Приветствия към участниците поднесе г-жа Денка Михайлова – ЗА кмет на Община Силистра и председател на Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси. Тя им благодари за прекрасните творби и поздрави преподавателите им за всеотдайния труд, който полагат за развитие на индивидуалните таланти на възпитаниците си. Г-жа Михайлова им пожела светли Великденски празници и приятни моменти с близките им.
Освен красивите рисунки на най-малките участници, впечатление направиха и посланията към тях. Всички деца получиха грамоти за участието си, а за класираните на призови места имаше и ваучери за книжарница. 
Поздрави към присъстващите поднесоха танцьори от ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Проф. Иширково и вокално трио „Елмина“.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6323
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6323