gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Юбилейно издание на младежкия екофорум "Сребърна 2011"


picture

Публикувано на 03 юни 2011 г.


На 3 и 4 юни Силистра събира талантливи млади еколози от страната и Румъния. В залата на Младежкия дом 21 български и 6 румънски ученически екипа ще представят свои екологични проекти. Гостите от Румъния са от градовете Констанца, Кълъраш и Тулча.
Всеки от екипите е изследвал екологичен проблем в избрано направление: вода, въздух, почви, отпадъци. Силистра се представя с 5 проекта, а Тутракан с 2, съобщи директорът на Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Силистра Никола Неделчев – организатор на форума.
Жури, под ръководството на проф. Светослав Герасимов, председател на Съюза за защита на природата, ще оценява разработките. Предвидени са награди в две възрастови групи, ще има и поощрения. Специалната награда е едногодишна стипендия на Министерството на образованието, младежта и науката по наредбата за насърчаване на даровити деца.
В рамките на екофорума ще бъдат отличени и победителите в Националния конкурс „Земята - наш дом” за изобразителни и литературни творби, в които са участвали над 550 деца от цяла България.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=634
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=634