gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ЛЕТЕН УНИВЕРСИТЕТ ПО ПРОГРАМАТА НА ЮНЕСКО "ЧОВЕКЪТ И БИОСФЕРАТА", ПОСВЕТЕН НА БИОСФЕРНИТЕ ПАРКОВЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ЮЛИ В ЕДИН ОТ НОВИТЕ БИОСФЕРНИ ПАРКОВЕ У НАС - "ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН"


Публикувано на 09 май 2019 г.


Това е инициатива стартирала преди 4 години и привлича над 30 участници – практици, млади учени, експерти и докторанти от различни краища на Европа, които в рамките на една седмица се запознават с особеностите на биосферния парк, който посещават и излизат с препоръки и предложения свързани с устойчивото развитие на територията.

След успешното българско участие на последните два форума (в Италия и Гърция), ЮНЕСКО отправи покана към България (чрез Българска Фондация Биоразнообразие) да бъде домакин на тазгодишното издание на Летния университет.

Летният университет ще се проведе в района на биосферен парк „Централен Балкан“ – в южната и северната страна от 21 до 28 юли. Международният форум ще привлече редица експерти и младежи, работещи по темата за биосферните паркове, както и редица изтъкнати лектори – практици и учени, включително и почетни гости от ЮНЕСКО.

Програмата на летния университет ще включва теоретична и практична част, както и работа по групи. Участниците ще посетят различни обекти - примери за устойчив бизнес и устойчиво развитие в района на Биосферния парк (био ферми, еко-хотели, културно-исторически забележителности, еко-пътеки и др.). Летният университет ще бъде разделен на тематични дни, които ще се фокусират върху: Програмата МАБ на ЮНЕСКО и Политики за управление; Устойчиво земеделие, местни продукти и бизнес; Еко-туризъм; Брандинг и Маркетинг на биосферните паркове; Наука и образование и Закриваща част с препоръки към нашия биосферен парк.

Оттук може да научите повече информация за програмата и как да кандидатствате www.eventora.com


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6365
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6365