gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

"ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ" ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА РУСКАТА ПОЕЗИЯ, ПЕСЕН И ТАНЦ - ОБЛАСТЕН ЕТАП 2019Г.


picture

Публикувано на 10 май 2019 г.


За шести пореден път се организира Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце”. Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили и Министерството на образованието и науката. Целите му са: популяризиране на руската поезия, песен и танц; Приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура; Създаване на интерес към изучаване на руския език.

Областният преглед на Шестия Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце” се провежда със съдействието на Община Силистра.
Проявата ще се състои на 11 май /събота/ 2019 г. от 11.00 часа в салона на Община Силистра. 
Участие във фестивала ще вземат деца в предучилищна възраст и ученици от първи до дванадесети клас. Те ще изпълняват руски репертоар в оригинал. Фестивалът има конкурсен характер. Всички изпълнители и ръководители ще получат Похвален лист за успешно участие на Областния етап. Класираните в съответните възрастови групи, с награда Грамота, ще продължат да се състезават на Зонално ниво.
Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия, да подкрепят с присъствие и аплодисменти участниците във фестивала.
Пожелаваме на всички силистренци и гости на нашия град приятни минути с руската поезия, песен и танц!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6368
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6368