gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

СЕДЕМ МЕДАЛА И ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА СТЕЛИЯН БОШНАКОВ И ВАНИНА ИЛИЕВА ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СПОРТНА СТРЕЛБА


picture

Публикувано на 12 юни 2019 г.


т 6 до 9 юни в София се проведе Държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрена пушка на 50 м. Възпитаниците на Спортно училище „Дръстър“ за пореден път доказаха, че двуразовите ежедневни тренировки си казват думата и неслучайно почти всички се завръщат с медали.
При най-малките във възраст момчета Слав Стоянов спечели бронзов медал, Тошко Димитров зае десета позиция, а Мирослав Русанов се нареди на дванадесето място. При момичетата Камелия Славова също се представи много добре и бронзовото отличие отново стана силистренско притежание.
В по-горната възраст – юноши младша, в дисциплината 60 изстрела легнал, борбата за медалите беше голяма. На стълбичката на победителите обаче се качиха двамата деветокласници Стелиян Бошнаков, който грабна безапелационно златото и титлата, и Мирослав Мирчев, спечелвайки бронз.
Очаквано Ванина Илиева, девойки младша възраст, остана вярна на себе си и с непоколебим шампионски дух отстреля два медала – златен в дисциплината 60 изстрела от три положения и сребърен на 60 изстрела легнал.
При юношите старша възраст Георги Георгиев тази година бе дебютант и като такъв се представи много добре, заемайки девето и десето място в различните дисциплини.
Особена голяма конкуренция имаше при жените, където студентката от НСА, възпитаничка на спортното училище Теа Димитрова се окичи с бронзов медал на 60 изстрела легнал, а на 120 изстрела от три положения се нареди на пето място.
Треньорът Иванка Димитрова благодари на учениците си за отличното представяне на държавното първенство въпреки невъзможността за тренировки на 50-метрово стрелбище. Тя сподели и задоволството си от факта, че макар и с малък брой състезатели в отбора, са спечелили повече медали, потвърждавайки максимата „Не е важно количеството, а качеството“!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6458
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6458