gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ РАЗПОРЕДИ СПЕШНИ МЕРКИ ЗАРАДИ ПРОБЛЕМА С МАСОВАТА ПОПУЛАЦИЯ НА КОМАРИ КРАЙ РЕКА ДУНАВ


picture

Публикувано на 03 юли 2019 г.


Община Силистра изпрати до Министерски съвет справка за населените места, най- силно засегнати от популацията на комари във връзка с взетото решение от правителството днес.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди спешни мерки във връзка с проблема с масовата популация на комари край река Дунав. По време на днешното правителствено заседание премиерът поиска министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заедно с БАБХ да влязат във връзка с кметовете на засегнатите общини, за да може да се реагира незабавно като се отпуснат средства и се осигури самолетно пръскане. „Лично ги прозвънете и им кажете, че имаме желание да им помогнем и то максимално бързо, но трябва да съдействат“, обърна се премиерът Борисов към министър Танева.

 Министър-председателят специално обърна внимание, че е важно да бъдат предупредени пчеларите и животновъдите. „Да спасим хората от това бедствие, защото от много места се обадиха”, добави премиерът Бойко Борисов и разпореди координация и с другите министерства, които биха имали отношение към проблема.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОТ СТЕНОГРАМАТА, ПУБЛИКУВАНА ТУК.

Информация на Министерски съвет


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6501
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6501