gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

Д-Р ЮЛИЯН НАЙДЕНОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДИСКУСИЯ ОРГАНИЗИРАНА ОТ В-К "24 ЧАСА" ОТ КАМПАНИЯТА "ОБРАЗЦОВА ОБЩИНА" ЗА СЕВЕРЕН ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН


picture

Публикувано на 19 юли 2019 г.


Кметът на общината, по време на форума, отново постави много от въпросите, които вълнуват общността: за трафика на тежкотоварни автомобили през Силистра, за неработещата фериботна и пристанищна инфраструктура и за необходимостта от мост край Силистра- Кълъраш. 
Общо 5 моста над р. Дунав ще бъдат изградени, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Петя Аврамова, в отговор на въпрос зададен от кмета на община Силистра за развитието на региона. Само вторият мост край гр. Русе може да се изгради със средства от еврофондовете, а за останалите ще се търсят частни инвеститори.
Да припомним, че само преди месец д-р Найденов разговаря с Карла Пейс- европейският координатор за основната мрежа на ТЕN-Т "Рейн-Дунав" по време на Форума ТЕN-Т "Рейн-Дунав". Тогава кметът на общината се включи в дискусията, като посочи необходимостта от добро сътрудничество и по- добра свързаност между градовете от двете страни на р. Дунав За пореден път бе подчертана и необходимостта от изграждане на Дунав мост при Силистра. Кохезионната политика и използването на финансовите инструменти на CEF биха способствали за по- добрата свързаност не само между Румъния и България, но и изцяло за транспортната мрежа на Европа.
По време на церемонията на в-к „24 часа“- „Образцова община“ кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов получи приз за най- голям брой лекари в общината на глава от населението по данни на НСИ. На церемонията присъства и областният управител г-н Ивелин Статев.


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6551
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6551