gerb

ОБЩИНА СИЛИСТРА

ул. "Симеон Велики" №33
7500 Силистра
Тел.: (086) 816 333, Факс: (086) 823 333
E-mail: mayor@silistra.bg

НАЦИОНАЛНАТА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ "БЪДИ ВОЙНИК"


picture

Публикувано на 03 октомври 2019 г.


Националната информационна кампания „Бъди войник“ е инициирана от Министерството на отбраната за популяризиране на военната професия. В 29 града на страната се организират информационни борси. Основната цел на кампанията е да бъдат привлечени кандидати за военна служба като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статус на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. Силистра е поредният град, който е включен в кампанията. Родната армия набира нови бойци, с които да попълни редиците си. Подробна информация, както и обяснения за предимствата на военната служба, са описани в брошури, които желаещите могат да получат във Военно окръжие Силистра, както и в информационната борса, на 9 октомври от 16.00 ч. на пл. „Свобода“, на която всеки силистренец може да се запознае и зададе въпросите си към компетентните лица. На тази борса може да се разберат повече подробности за различните видове войски на армията и техните длъжности във военновъздушните сили, сухопътните войски, военноморските сили, националната гвардейска част и военната полиция.
Пак от 16.00 ч. на 9 октомври, но зад паркинга на Община Силистра, до Дунавския парк, гражданите на Силистра и техните гости, могат да проследят статичния показ на различни видове военна техника.
От 18.30 ч. в Драматичния театър предстои концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили, Военноморския духов оркестър и талантите на град Силистра от формациите „Школа Великов“ към НЧ“Дръстър -2011“, Камерна гайдарска група „Чавдарчета“, Музикална студия „До Ре Ми“ и Фолклорен ансамбъл „Добруджа“.
На 1 октомври Представителният ансамбъл на въоръжените сили навърши своята 75- годишнина. Основан е от музикалния деец Драган Прокопиев – негов първи диригент. Сегашното си име ансамбълът носи от 2009 г. Представителният ансамбълът е изнесъл 21 концерта до момента в рамките на кампанията „Бъди войник“. Жителите и гостите на Силистра могат да се насладят на техните родолюбиви и патриотични изпълнения, заедно с Духовия оркестър на военноморските сили.
Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра
Заповядайте, за да видите отблизо Българската армия!


Адрес за печат: http://www.silistra.bg/print.php?id=6657
Пълна версия на сайта: http://www.silistra.bg/index.php?op=news&id=6657